Το αποστακτήριο Προμπονά ξεκίνησε το 1915 από τον Δημήτριο Προμπονά, εστιάζοντας στην παραγωγή και εμφιάλωση του τοπικού ποτού “Κίτρο Νάξου”. Μία από τις συλλεκτικές φιάλες των αποσταγμάτων Προμπονά γράφει “Citron Promponas: Καθαρό απόσταγμα από φύλλα κίτρου”. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, η επιχείρηση άνθισε και επεκτάθηκε στην οινοποίηση και την παραγωγή τοπικών γλυκών κουταλιού. Σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται από την Κατερίνα και τη Λίνα Προμπονά, οι οποίες συνεχίζουν να αναπτύσσουν και να δημιουργούν νέες γεύσεις και εμπειρίες. Μπορείτε να ανακαλύψετε τα προϊόντα τους στο κατάστημά τους στην πόλη της Νάξου. Επιπλέον, αξίζει να επισκεφθείτε το αποστακτήριο στα Αγκίδια της Νάξου, όπου διοργανώνονται γευσιγνωσίες και ξεναγήσεις, ενώ προσφέρονται ακόμη και masterclasses για κοκτέιλ με κίτρο.