Το τυροκομείο και το αγρόκτημα του Νικόλα Πιτταρά βρίσκονται στο παραδοσιακό χωριό Μελάνες της Νάξου. Ξεκινώντας την παραγωγή γάλακτος το 2008, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα τυροκομεία του νησιού, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στα ζώα, τα οποία εξασφαλίζουν το 100% της παραγωγής γάλακτος.
Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όλα τα προϊόντα παράγονται με απαράμιλλη ποιότητα, όπως η γραβιέρα Νάξου, η γλυκιά μυζήθρα, η ξινομυζήθρα, το κεφαλοτύρι και το ανθότυρο. Μάλιστα, τα προϊόντα διακρίνονται συνεχώς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η σημαντικότερη και πιο πρόσφατη διάκριση ήρθε από το International Taste Institute, την πιο γνωστή πιστοποίηση ποιότητας και γεύσης παγκοσμίως, όπου το P.O.P. Naxos Graviera Pittaras 12μηνης παλαίωσης έλαβε το Superior Taste Award με 3 αστέρια. Η διανομή των προϊόντων γίνεται τόσο εντός όσο και εκτός του νησιού, προκαλώντας το ενδιαφέρον ντόπιων και τουριστών να ανακαλύψουν τη διαδικασία παραγωγής και τις γεύσεις.