Το παραδοσιακό τυροκομείο της Μαρίας και του Γιάννη Καγάνη βρίσκεται στην περιοχή Πλατάνια της Νάξου, σε έναν αγροτικό οικισμό προς την Αγιάσο, 4 χλμ. από τον Πύργο του Μπάσειου. Στην κρεμαρία, η οποία αποτελεί μέρος της μικρής κτηνοτροφικής μονάδας, παράγονται γαλακτοκομικά προϊόντα με παραδοσιακό τρόπο και προωθούνται στο νησί. Χρησιμοποιώντας γάλα από τα δικά τους αιγοπρόβατα, ο Γιάννης και η Μαρία παράγουν με μεράκι, μεγάλη αγάπη και παραδοσιακές μεθόδους σε συνδυασμό με σύγχρονες πινελιές, κυρίως αρσενικό τυρί και στη συνέχεια μυζήθρα και ξινομυζήθρα.
Είναι ένα από τα οκτώ τυροκομεία του νησιού που παράγει πιστοποιημένο τυρί P.O.P. αρσενικό. Το τυροκομείο είναι ιδιαίτερα καλά διατηρημένο, εστιάζοντας στην πρόθυμη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, των ντόπιων και των τουριστών. Τέλος, διατηρεί ζωντανή την τοπική κληρονομιά και παράδοση της περιοχής, προσφέροντας προϊόντα που διακρίνονται για τη γεύση και την ποιότητά τους.