Mystery of the pirate’s grave

μυστικό του Μπούργκου

Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι στα αιματοβαμμένα σοκάκια του Μπούργκου το έτος 1676, όταν η Νάξος τρομοκρατήθηκε από τον πειρατή Ούγο ντε Κρεβελιέ και ανακαλύψτε «Το μυστικό του τάφου του πειρατή».

εκκλησία και το μυστικό της

Σήμερα, σχεδόν κανείς δεν παρατηρεί το ετοιμόρροπο εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου, όμως αυτό ήταν κάποτε ένα από τα πιο ιερά μέρη της Νάξου: το κέντρο ενός περήφανου μοναστηριού που περιβαλλόταν από ανεμόμυλους, ένα σχολείο και μια βιβλιοθήκη, και αντιμετώπιζε γενναία τις πειρατικές επιθέσεις έξω από τα τείχη της πόλης για αιώνες. Κρυμμένη πίσω από τους τοίχους της, η εκκλησία κρύβει ένα ανεξιχνίαστο μυστικό. Στεγάζει έναν πολύ απίθανο τάφο – τον τάφο ενός πειρατή. Και όχι οποιουδήποτε πειρατή – είναι ο τάφος του Φιλίππου ντε Κρεβελιέ, του γιου ενός από τους πιο διαβόητους πειρατές του Αιγαίου, του Ούγο ντε Κρεβελιέ, ο οποίος στοίχειωνε το Αρχιπέλαγος για δεκαετίες.

Ανακαλύψτε το μυστικό

Τι δουλειά έχει ο τάφος ενός τόσο μοχθηρού πλάσματος μέσα σε αυτή την εκκλησία, όπου οι ταφές θα επιτρέπονταν μόνο στους πιο σεβαστούς μοναχούς και ηγούμενους; Για να αποκαλύψετε αυτό το μυστικό, ακολουθήστε την πρόγονό μας Σοφία ντε λα Ρόκκα το έτος 1676, όταν η Νάξος βρισκόταν αβοήθητη μέσα σε μια θάλασσα βίας, και διαβείτε τα αιματοβαμμένα σοκάκια του Μπούργκου εν μέσω μιας πειρατικής επίθεσης. Η πεζοπορία σχεδιάστηκε από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χώρας Νάξου (υπεύθυνες καθηγήτριες: Ειρήνη Ζαζάνη και Ντιάνα Μουρεσάν) σε συνεργασία με τρία συνεργαζόμενα πανεπιστήμια.